Under de senaste åren har EU drivit på övergången till mer hållbara och energieffektiva lösningar. Belysningsbranschen arbetar med den här anmärkningsvärda förskjutningen mot sammankopplade, personliga och alltmer effektiva och cirkulära produkter.
Genom att implementera förordningen främjar vi effektiv belysningspraxis till förmån för den globala miljön, mänsklig komfort och konsumenternas hälsa och säkerhet.
LEDVANCE erbjuder redan ett brett utbud av effektiva alternativ och arbetar med innovativ belysningsteknik för att förbättra produktens livscirkel.
Ekodesign är en miljövänlig produktutformning som har till syfte att minska den miljöpåverkan som produkten kan orsaka under hela dess livslängd.
Det är viktigt för oss att utveckla miljöanpassade produkter som bidrar till ett hållbart skydd av våra resurser. Vi tar fram kvalitetsprodukter baserade på en filosofi som kännetecknas av lång livslängd och hög energieffektivitet.
LEDVANCE minskar sin miljöpåverkan genom att låta produktlivscykeln präglas av hållbarhet, hela vägen från produktidé till återvinning.
Förordningen EU 2019/2020 reglerar minimal produkteffektivitet inom ramen för direktivet om ekodesign och sammanfattar alla tidigare förordningar detta område.
Dessa ljuskällor påverkas av förordningen:
Effektiva LED-alternativ finns här:
Färgkodade effektivitetsskalor visualiserar produkternas energiförbrukning och hjälper kunder i hela Europa att köpa energieffektiva produkter. LEDVANCE garanterar redan hög transparens med informativa produktförpackningar samtidigt som resurserna som krävs för sådan paketering beaktas.
Förordningen EU 2019/2015 är en revidering av förordningen om energimärkning för belysning. Den gäller alla ljuskällor med vissa undantag.
Huvudsakliga förändringar:
Den 5 december 2019 offentliggjorde Europeiska unionen den nya delegerade förordningen (EU) 2019/2015 ”om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2017/1369 vad gäller energimärkning av ljuskällor och om upphävande av kommissionens delegerade förordning (EU) 874/2012” i Europeiska unionens officiella tidning. Artikel 9 i den delegerade förordningen upphäver artiklarna 3(2) och 4(2) i den delegerade förordningen (EU) 874/2012 med verkan från och med den 25 december 2019. De två upphävda artiklarna innehöll leverantörers och distributörers skyldigheter avseende armaturer som marknadsförs till slutanvändare. Dessa har tagits bort utan ersättning fram till dess att den delegerade förordningen (EU) nr. 2019/2015 träder i kraft den 1 september 2021. Dessa armaturer är därför inte längre föremål för obligatorisk märkning från och med den 25 december 2019. Från och med detta datum finns det därför ingen rättslig grund för att förse dig med de dokument och etiketter som krävs enligt artiklarna 3(2) och 4(2) i den delegerade förordningen (EU) nr 874/2012. Vi ber därför om din förståelse för att vi som tillverkare inte längre får ge dig dessa.
Undantag:
Jämför olika belysningstekniker och räkna ut potentiella energi- och kostnadsbesparingar samt återbetalningstider för ditt projekt – på nolltid!