LEDVANCE: miljontals ljuskällor som lyser mot framtiden

16.09.2016

Program :  Utveckling
Teknik :  LED-reflektorlampor,  LED
Målgrupp :  Allmänheten,  Handel

För att föregripa belysningsbranschens skifte från traditionella ljuskällor till LED-belysningslösningar sjösatte LEDVANCE, ett helägt dotterbolag till OSRAM, i juni 2015 ett projekt som gick ut på att konvertera den tyska Eichstätt-fabrikens halogenproduktionslinje till LED.

Med decennier av erfarenhet inom lamptillverkning behövde det 50 personer starka teamet bara 12 månader på sig att utveckla en konkurrenskraftig och lönsam LED-produktionslinje för den globala marknaden. Det framgångsrika projektet ger Eichstätt-anläggningen, som tillhör LEDVANCE sedan 1 juli i år, en ännu starkare position inför framtiden.

För att dra nytta av den nya produktionsanläggningens fulla potential har LEDVANCE investerat stort i Eichstätt-anläggningen och den globala projektgruppen, som består av kollegor från Augsburg, Eichstätt, Garching, Regensburg (alla Tyskland) och Shenzhen (Kina). ”Vi är mycket stolta över att ha den här produktionskapaciteten i Tyskland. Med sin specialistkompetens har vårt team utvecklat en toppmodern, automatiserad produktionslinje för LED-ljuskällor som driver på den globala konkurrensen inom detta område,” säger projektledaren Steffen Strauss. Kunderna kan nu dra nytta av både kvalitetsstämpeln ”Made in Germany” och snabba leveranser.

Video: LEDVANCEs anläggning i Eichstätt: Fantastiskt LED-jubileum


Fyrtiofyra olika MR16- och PAR16-LED-reflektorlampor rullar nu av den nya produktionslinjen. De är perfekta som alternativ till olika halogenreflektorlampor på 20–80 watt. De nya modellerna är, till skillnad från tidigare LED-ljuskällor, ungefär lika stora som sina halogenalternativ. Och tack vare glashöljet är det nästan omöjligt att se skillnad på dem och en halogenlampa. De förbrukar dessutom bara en bråkdel av den energi som krävs för liknande halogenlampor. De nya ljuskällorna kan dimmas och den professionella modellen har en livstid på upp till 40 000 timmar med ett färgåtergivningsindex (CRI/Ra) över 90.