Group Executive Committee (GEC)

Ledningen

Vår ledning är angelägen om att åstadkomma hållbar tillväxt. Ledningsgruppen – Lawrence Lin, Erol Kirilmaz och Tim Yun Chen – har många framgångsrika år bakom sig på ledande positioner i den globala belysningsbranschen. De har gemensamt ansvar för hela ledningen av företaget.


Lawrence Lin

Lawrence Lin

Chief Executive Officer (CEO)

Som VD för LEDVANCE kommer Lawrence Lin att göra sitt yttersta för att fortsätta driva utvecklingen mot att bli ett av världens ledande företag inom LED-baserad belysning. Han tar med sig 20 års omfattande internationell erfarenhet inom den globala LED-belysningsindustrin till rollen som VD.

Från 2011 fram till 2018 har Lawrence haft olika ledningsuppdrag på LEDVANCEs moderbolag MLS. Efter att under flera år ha lett verksamheten på Forest Lighting, ett MLS-ägt företag för färdiga ljusprodukter, i Kina och i USA, utsågs Lin till verkställande chef på MLS 2015. Sedan dess och tills han började på LEDVANCE har Lawrence spelat en viktig roll för MLS starka tillväxt då han lyckats driva försäljningsintäkterna från ca 3,8 miljarder kinesiska renminbi (omkring 480 miljoner euro) till 8 miljarder kinesiska renminbi (omkring 1 miljard euro), samt för expansionen av MLS globala försäljningsnätverk. Under den här perioden har han också varit en viktig förbindelseperson och haft en betydande roll i förvärvet av LEDVANCE. Innan han kom till MLS skaffade han sig omfattande erfarenhet av projektledning i olika roller på ledande asiatiska LED-belysningsföretag, inom olika områden som produktion, försäljning och marknadsföring samt distribution.


Erol Kirilmaz

Erol Kirilmaz

Chief Sales and Marketing Officer (CSMO)

Erol Kirilmaz, LEDVANCE försäljnings- och marknadsföringschef, har över 20 års erfarenhet inom försäljning och marknadsföring. Han har under de här åren byggt upp ett anseende som specialist inom B2B. Under sin tid hos OSRAM har Erol dessutom skaffat sig många års internationell erfarenhet. Sedan 2006 har Erol bland annat varit vd för OSRAM i Turkiet och försäljnings- och marknadsföringschef i Latinamerika, Mellanöstern och Afrika. 2012 fick han förtroendet att ansvara för hanteringen av OSRAMs försäljning och marknadsföring över hela världen. Erol är nu försäljnings- och marknadsföringschef inom verksamhetsområdet för ljuskällor sedan juli 2015. Efter OSRAM´s bolagsdelning behöll han samma position på LEDVANCE.


Tim Yun Chen

Tim Yun Chen

Chief Financial Officer (CFO)

Tim Yun Chen har varit finanschef (CFO) på LEDVANCE sedan den 1 juli 2018. Han har innehaft ledningsbefattningar i över 15 år och har mer än tio års erfarenhet av belysningsbranschen. Chen arbetade i 12 år för belysningsföretaget OSRAM, inklusive cirka fem år på företagets huvudkontor i München. Hans senaste befattning på OSRAM var finanschef för Asien och Stillahavsområdet. I samband med utnämningen till CFO har Tim Yun Chen avgått som ordförande för LEDVANCE styrelse.


Senior Executives

Våra högre chefer ansvarar för att överföra vår strategi till våra regioner och bolagsfunktioner. De säkerställer att vi är nära våra kunder och marknader.


Presscenter