LED-belysning på Radisson Blu Hotel i Frankfurt

Frankfurt, Tyskland, 2017

Projekt: Trendiga sviter på Radisson Blu

Applikation: Servicebranschen

Teknologi: LED-ljuskällor, LED-armaturer, flexibla LED-moduler


Modern LED-teknologi möter inredningsdesign

Belysningslösningarna i sviterna ”Modern Serenity” och ”Classic Monochrome” är en del av ett nytt, sofistikerat inredningsdesignkoncept – den indirekta valvbelysningen ger en hemtrevlig atmosfär och LED-spotlights sätter fokus på den högkvalitativa inredningen. Samtidigt utgör Vintage 1906-ljuskällorna ett vackert designinslag.


Utmaning

De trendiga designsviterna ”Modern Serenity” och ”Classic Monochrome” slog upp dörrarna på Radisson Blu Hotel i Frankfurt under 2017 och är ett samarbete mellan hotellet och inredningstidningen Wohnidee. Sviternas inredningsdesignkoncept tillskrivs JOI-Designs inredningsdesigner. De två sviterna har ett högst individuellt designspråk, men trots de olika designkoncepten finns en röd tråd: den hemtrevliga atmosfären som får gästerna att känna sig som hemma. Belysningen planerades med avsikten att utveckla en belysningslösning som passar in och skapar harmoni i hela designkonceptet och samtidigt öka känslan av välbefinnande.


Belysningslösning

Belysningen integreras harmoniskt i hela designkonceptet eftersom både ljuskällorna, armaturerna och själva ljuset används som designinslag. Medan designarmaturerna i vardags- och sovrum belyser den högkvalitativa inredningsdesignen, får sviternas badrum vackra ljusaccenter tack vare Globe-ljuskällorna från LED Vintage 1906-kollektionen. LED-filamentljuskällorna är tillsammans med PenduLUM-armaturen en riktig retro eye-catcher. Fokus är helt klart på belysningseffekten med LED- spotlights från LEDVANCE som installerats i entré, badrum och kök: den varmvita ljusfärgen gör så att uppmärksamheten riktas mot den moderna inredningsdesignen. Valvbelysningen i badrum och vardagsrum med flexibla LED-moduler under OSRAM:s varumärke ger stämningsfull belysning med sitt behagliga, indirekta ljus.


”Det som fick oss att välja LEDVANCE var den service och de produkter som de erbjuder: vi kunde uppfylla alla krav gällande vår ljusplanering tack vare det omfattande one-stop-sortimentet - flexibla LED-moduler och komponenter, moderna LED-ljuskällor och effektiva LED-armaturer.”

Heinrich Böhm, JOI-Design

Fördelar

”Vi är riktigt nöjda med belysningseffekten och kvalitén på LEDVANCE-armaturerna”, säger Heinrich Böhm, Senior Designer & Associate på JOI-Design. Med dess varma ljusfärg på 3000K och ett nominellt wattal på bara 6,5W är LEDVANCEs LED-spotlights de idealiska ersättarna för ineffektiva spotlights i halogen – med LED-armaturerna får du 90 % energibesparing jämfört med konventionell teknik, med en livstid på upp till 50,000 timmar (L70/B50). Det fanns också möjlighet att använda spotlights i badrummen tack vare att de finns tillgängliga i IP65. Detta tillåter ett enhetligt designspråk i sviterna.


Kontakt:

Verena Hanzal

International Key Account Manager Hospitality EU

Tel: +43 664 5049865

E-post: hospitality@ledvance.com