Funktionell LED-belysninglösning för Electro Service André

Eke-Nazareth, Belgien, 2017

Projekt: Nytt företagskontor hos Electro Service André, Belgien

Användningsområde: Anläggningsförvaltning

Tillämpning: Lagerlokaler, verkstäder, kontor och korridorer

Teknik: LED-armaturer

Armaturer: LEDVANCE High Bay, LEDVANCE Damp Proof, LEDVANCE Panel, LEDVANCE Downlight, LEDVANCE Spot Fireproof

Elektronik: OTi DALI 50 CV


"Som ett elinstallaionsföretag så vill vi föregå med ett gott exempel. Belysningskonceptet baserades enbart på LED-armaturer och drift med KNX-styrning. Vi övervakar vår totala energiprestanda exakt så vi på ett bättre sätt kan hantera vår förbrukning." (Eletcro Service André)


Fakta:

  • Höga energi- och kostnadsbesparingar
  • Intelligent KNX-styrning
  • Attraktivt ljusutbyte


Utmaning: En flexibel och effektiv belysning

När det belgiska elinstallationsföretaget Electro Service André skulle börja planera belysningen i sina nya kontorslokaler var målet att få en modern och energibesparande lösning. Belysningen måste uppfylla olika krav i förhållande till dess användningsområden så som kontor, lagerlokaler, verkstäder och korridorer.


Lösning: LED-armaturer och KNX-styrning

När man skulle tillämpa den effektiva belysningslösningen samarbetade Electro Service André tillsammans med belysningsexperter från Lightlab och de valde att använda LED-armaturer från LEDVANCE. Man gjorde en specifik ljusplanering för de olika användningsområdena för att kunna möta de olika kraven i byggnaden. Ljuset skulle styras med hjälp av ett intelligent KNX-system.


Fördelar: Hög ljuskvalitet och energibesparingar för varje applikation

Infällda panel-armaturer med dagsljussensorer installerades i kontorsrummen på det nya huvudkontoret så att ljuset kan styras beroende på dagsljuset. Tack vare stora fönster så är rummen på kontoret är väldigt ljusa, så är det väldigt sällan att armaturerna är på full styrka under dagtid. Förutom de stora energibesparingarna så ger ljusstyrningssystemet ett enhetligt ljus, vilket bidrar till en behaglig arbetsmiljö. Ljuset i utbildningsrummen kan också styras beroende på dagsljuset, men här kan man även styra ljuset manuellt om man vill.

I lagerlokalerna valde man att installera Highbay-armaturer: de högeffektiva IP65-klassade armaturerna är idealiska för höga takhöjder med ett ljusflöde på upp till 30 000 lumen. Den utmärkta effektiviteten på LED-armaturen ger upp till 120 lm/W med energibesparingar på upp till 50 procent jämfört med traditionell teknik.

De fuktsäkra armaturerna Damp Proof installerades i verkstaden. Bortsett från sin låga strömförbrukning imponerar armaturen med en robusthet - en kapslingklass på IP65 och skyddsklass IK08 - samt att de är väldigt enkla att installera. I tillägg bidrar deras höga ljusintensivitet till en säker och produktiv arbetsplats. Korridorer och sanitära anläggningar är intelligent belysta med downlights och spotlights, medan rörelsesensorer ser till att ljuset endast slås på vid behov.


Projektpartners


Kontakt:

Siegfried Wagner

Key Account Manager Facility Management DACH & Sales Director VAM DACH

Tel: -49 160 96936643

E-post: facilitymanagement@ledvance.com