Belysning inom hälso- och sjukvård

Sjukhus, läkarmottagningar, vårdenheter, äldreboenden och rehabiliteringskliniker har ett större fokus på sina patienters behov än någonsin tidigare. Innovativa belysningslösningar från LEDVANCE kan förbättra miljön och prestandan avsevärt i dessa anläggningar och göra dig till ett förstklassigt företag inom hälso- och sjukvård.

Bra belysning är ovärderlig. För läkare som utför behandlingar. För vårdpersonal i sitt arbete. Så att äldre människor får lättare att se. Som behandling för patienter. För själen. För en balanserad dag-natt-rytm. För en god sinnesstämning och hormonbalans. Bra belysning är av avgörande betydelse för människors liv.


Skräddarsydda för olika användningsområden

Noga utvalda belysningslösningar skapar både förtroende och en rogivande atmosfär för människor. På det här sättet kan rätt belysning ge en hälsosam effekt.


Belysning i sjukhus

Sjukhus ställer höga krav på belysning. Rätt belysning måste finnas i användningsområdets alla delar – endast då får vi lösningar som är tillförlitliga, energieffektiva och som kräver lite underhåll.

Bra belysning är läkande

Rätt sjukhusbelysning ska uppfylla många krav: Belysningen i patienters rum ska ha en läkande effekt. Behoven hos läkare och vårdpersonal i operationssalar, behandlingsområde och laboratorier måste beaktas. Hänsyn måste också tas till optimal belysning i väntrum, utomhusområden och administrativa kontor. Viktiga parametrar för sjukhusbelysning är ljuskvalitet, tillförlitlighet, effektivitet, hållbarhet och anpassade belysningslösningar.


Belysning i ålderdoms- och vårdhem

Säkerhet och välbefinnande

De främsta belysningsprioriteringarna för äldreboenden, vårdenheter och rehabiliteringskliniker är säkerhet och synlighet. Belysningens emotionella aspekt är också viktig: Ålderdomshem bör ha ett hemtrevligt och rogivande ljus. I rehabiliteringskliniker gynnas faktiskt läkningsprocessen av ett sådant ljus.

Klart, bländfritt ljus för säkerhet, indirektbelysning för en behaglig miljö

och färgglada ljussekvenser för att skapa en trevlig och trivsam atmosfär.


”Stigande kostnader, nya tekniker och behandlingsmetoder, patienter med högre krav, en äldre befolkning – detta är utmaningar som läkarmottagningar och de ansvariga på sjukhus och ålderdomshem ställs inför idag. Rätt belysning kan, när allt kommer omkring, vara en mycket viktig konkurrensfaktor!”

Torsten Hegener – Vertical Application Manager för hälso- och sjukvård i Tyskland, Österrike och Schweiz och affärsutvecklingschef i Europa


Ljus är lycka

Det styr din inre klocka

Belysning gör att vi kan se i mörkret, kanske är det självklart, men det har alltid varit belysningens viktigaste funktion. Men nya studier har visat att naturligt dagsljus också styr vår inre klocka och att ljus har stor inverkan på vår känsla av välbefinnande. De toppmoderna belysningssystemen från LEDVANCE använder den kunskapen för att bidra till att öka människors koncentration, prestationsförmåga och livskvalitet.


Belysning i läkarmottagningar

Ljusstarkt för diagnoser, dämpat för själen

Belysning är mycket mer än bara ljusstyrka. I läkarmottagningar ska belysningen uppfylla många olika krav och anpassas till många olika arbeten.

Två belysningsaspekter är särskilt viktiga i läkarmottagningar: Optimal arbetsbelysning som bistår läkare och kontorspersonal och belysning som har en positiv känslomässig effekt på patienternas välbefinnande.


Kontakt:

Torsten Hegener

Key Account Manager Healthcare DACH & Business Development Manager VAM EU

Tel: -49 160 7423618

E-post: healthcare@ledvance.com